Vapaudenpatsas ja Staten Island

Syyskuun 11. iskujen jälkeen itse Vapaudenpatsas oli pitkään kiinni ja kävijät pääsivät vain patsaan noin 10 metriä korkealle jalustalle. Tämä korkeusero ei vaikuttanut näköaloihin ollenkaan, joten meno itse saarelle oli melkeinpä hukkaanheitettyä aikaa. Kesäkuusta 2012 vuoden loppuun asti myös jalusta on korjattavana, joten kävijät voivat kiertää vain Liberty Islandia. Yhtä aikaa jalustan korjauksen kanssa myös kaikki lauttaliput saarelle muuttuivat maksullisiksi; hinta aikuisilta $17 ja 4-12 -vuotiailta lapsilta $9. Perheeltä voi siis kertarysäyksellä mennä pelkkiin lauttamatkoihin yli 50 dollaria.

New Yorkissa -tiimi suosittelee jättämään Liberty Islandin väliin ja ihailemaan Vapaudenpatsasta Staten Islandin lautalta. Nämä lautat kulkevat Manhattanin eteläkärjen ja Staten Islandin (joka on New Yorkin usein unohdettu viides kaupunginosa eli ”borough”) ja niille pääsee ilmaiseksi. Vuosia sitten oli mahdollista mennä ja palata välittömästi samalla lautalla, mutta nykyään järjestely on muuttunut ja kaikkien matkustajien on pakko nousta laivasta Staten Islandilla.

Seuraavaan lauttaan kiirehtimisen asemesta suosittelemme kuluttamaan vähän aikaa Staten Islandilla! Itse saari on massiivinen mutta sen kaakkoisnurkassa, missä lauttasatamakin sijaitsee, on ihan pikkukaupungin tunnelma. Käy syömässä lounaaksi edulliset pizza slicet vaikka A&S Pizzeriassa osoitteessa 87 Stuyvesant Place.

Lauttaterminaalilta katsottuna oikeustalon takana on http://www.jimmiesteinys.com/ (3 Hyatt Street). Varsinkin jos ajoitat käyntisi loppuiltapäivään ja lounas on jo nautittu, pääset nauttimaan heidän happy hour -hinnoistaan. Steiny’s on myös oikea lähtiöravintola, jossa paikalliset käyvät. Ilmapiiri on Manhattania leppoisampi, ja kaikki tuntuvat olevan hyvällä tuulella. Istahda baaritiskille ja aloita rohkeasti keskustelu naapurin kanssa, et ikinä arvaa mihin keskustelu voi johtaa! New Yorkissa -tiimi vietti Steiny’sissä upean iltapäivän ja tutustui todella mukaviin paikallisiin.

Staten Island tarjoaa mukavaa vaihtelua varsinkin Manhattanin ainaiseen vilinään. Ilmainen lauttamatka ja hyvät näkymät Vapaudenpatsaalle tekevät siitä kannattavan iltapäiväretkikohteen.

Vastaa